28 april 2010

Hvad er Vintage - Artikel

VINTAGE
Vintagestilen er vel etablert både innefor scrapping og kortlaging. Det er mange meninger om hva som er forskjellen på vintage og shabby chic, noen mener stilene er forskjellige, mens andre mener det er to sider av samme sak.
Vi i DT velger å oversette ordet vintage til "gammeldags". Om en bruker oldemors gamle ting eller det er "nye ting" som er bearbeidet til å se gamle ut, så er begge deler vintage. Når det gjelder farger så kan vintage være alt fra brune toner, via f.eks blått, grønt , rødt, og lilla til lyse pasteller.
Teknikker
Det er mange teknikker som kan brukes for å få ting til å se gammelt ut.Du kan rive/ rufse i kantene og i tillegg sverte de med blekk. Bilder kan skrives ut i svart/hvitt eller sephia, og pusses med sandpapir slik at de får et slitt utsende.Bruk av Cracle paint på bilder gir også et gammel utseende. Bruk av symaskin til å sy lans kanter er også en teknikk og man kan farge papir i kaffe eller te for å få det til å se eldet og gammelt ut.
Pynt og stæsj
Det er masse pynt og stæsj som kan brukes på vintage kort og LO. Blonder, bånd. perler, sløyfer og blomster er veldig mye brukt. Bruk av gamle boksider og noteark gir et gammeldags og flott preg. Bølgepapp som svertes eller som får en omgang med Cracle paint eller Gesso er flotte bakgrunner. Der er også mange fine , gammeldagse mønsterark på markedet, som er en pynt i seg selv, eller en kan klippe ut deler å bruke til pynt. Ellers kan en bruke gamle knapper, ulike charms, ja det meste kan brukes , det er vel bare fantasien som setter grenser!

Mette og Heidi har lavet denne flotte artikel, så er der lidt og gå efter, også hvis du er nybegynder, og mange er lidt forvirrede over begrebet vintage :)
Hyg jer med læsningen:)

2 kommentarer:

 1. hihihi i love what the translate thing did with the message.But i understand it.Any way vintage is gool style.
  bye bye,Lean.

  SvarSlett
 2. hej Anne Bente!
  Tack för titten inne hos mig!
  Det är ju inte så många dagar kvar av din utmaning, men den skulle ha passat mig precis.
  Ha sparat bilden i fall att!
  Jätte snygga bidrag från DT teamet!
  Ha en underbar dag och var rädd om dig!
  Kram lene

  SvarSlett

Takk for din tilbakemelding!