17 februar 2011

Tutorial på transferteknikk, af Mette

Vi er meget heldige at have et rigtig dygtigt designteam, der mestrer mange forskellige teknikker. En af de meget efterspurgte teknikker er transferteknikken. Og Mette fra designteamet er en af de dygtigste til den teknik. Vi har derfor bedt hende om at lave en tutorial til transferteknik, så I også kan lære den flotte teknik.

Der er ingen udfordring i forbindelse med denne tutorial. Det er bare, fordi vi har lyst. :) Håber I kan bruge Mettes flotte forklaring. Vi vil meget gerne se, hvad I har lavet med transferteknikken, så læg meget gerne et link, så vi kan se det, du har lavet.


Tutorial på transferteknikk
skrevet af Mette

På denne tagen har jeg brukt transferteknikk. Ønsker du at bilde ditt skal få et gammelt eller slitt utseende er transferteknikk en mulig teknikk du kan bruke for å oppnå et et slik resultat. Her har jeg valgt å bruke transferteknikk med Multimedium, men det finnes også andre produkter du kan bruke til dette.


Dette trenger du av utstyr:

Bilde (må være laserprintet), papir til å overeføre bilde på, her har jeg valgt en tag som jeg først har stemplet en tekst på med vannfast stempelpute, multimedium, tørr klut, falseben, vann, pensel.


Du starter med å påføre et tykt lag med multimedium med pensel på bilde, husk å få på godt i alle kantene.


Legg bilde med motivet ned på det underlaget du ønkser å overføre bilde ditt til. Press bildet godt mot underlaget, her bruker jeg en tørr klut til å presse og stryke bilde til underlaget.


For å fjerne evt luftblemmer bruker jeg et falseben til å stryke over bilde. Legg bilde til tørk, gjerne natten over. Må være helt tørt før du begynner å fjerne papiret.


Når bildet er helt tørt begynner du å fjerne papiret. Dypp fingeren i vann og begynn med gni på papiret. Når det ytterste laget med papir er fjernet er det viktig å være forsiktig når du gnir, slik at ikke selve bilde blir ødelagt.


Det er lurt og la bilde tørke litt opp når motivet begynner å bli synlig og du ser lettere hvor det sitter igjen papir og bilde går ikke så lett i stykker. Om det går av litt av bilde synes jeg det ikke gjør noe, det er med på å gjøre at bildet får et gammelt preg.


Her er det aller meste av papiret fjernet og som du ser har motivet kommet tydelig fram.Helt til slutt har jeg valgt å sverte kantene rundt selve bilde slik at det blir en jevnere overgang.


Håper dette ble forståelig og at det ga deg inspirasjon til å prøve denne teknikken!

10 kommentarer:

 1. Lekkert, og bra tutorial!!=))

  SvarSlett
 2. Lekkert, Mette! Flinkingen!!!!

  Klem Hege :-)

  SvarSlett
 3. beautiful work thanks for showing.

  SvarSlett
 4. Oi så vakkert det ble, du er kjempeflink!

  SvarSlett
 5. Kjempe stilig, takk for inspirasjon:O)

  SvarSlett
 6. Dejligt med en tutorial til inspiration, tak for den. denne må prøves snart ser fedt ud.

  SvarSlett
 7. Det var jo bare helt nydelig:))

  SvarSlett
 8. Ohh dette må jeg prøve meg på!
  Takk for en flott tutorial :O)

  Hilsen Nina

  SvarSlett
 9. super, merci, c'est très beau.

  SvarSlett

Takk for din tilbakemelding!