01 desember 2011

Udfordring 33

Udfordring 33:

Opgave: Lav en vintageinspireret værtindegave

I har frie hænder til udformning og pyntning, men husk at bidraget SKAL være VINTAGE.

Hvad er vintage:
Vintagestilen er vel etablert både innefor scrapping og kortlaging. Det er mange meninger om hva som er forskjellen på vintage og shabby chic, noen mener stilene er forskjellige, mens andre mener det er to sider av samme sak.
Vi i DT velger å oversette ordet vintage til "gammeldags". Om en bruker oldemors gamle ting eller det er "nye ting" som er bearbeidet til å se gamle ut, så er begge deler vintage.

Når det gjelder farger så kan vintage være alt fra brune toner, via f.eks blått, grønt , rødt, og lilla til lyse pasteller.

Se mere for information om vintage begrebet her.

eller

Kig på designteamets bidrag for inspiration.


Der er deadline d. 28. december kl. 18.00 


- så du har god tid.


Læg et direkte linkt via Inlinkz, når du er klar med dit bidrag.
Reglerne står i sidebaren. Læs dem venligst.
Husk at det skal være et direkte link til det indlæg med dit bidrag, så vi nemt kan finde det.

ELLER

Hvis du ikke har en blog, kan du sende dit bidrag til vores mail: vintageudfordring@gmail.com

---------------------------------------------------------

Challenge 33:


Make a Vintage giftset

Design and decoration is up to you, but remember your contribution has to be VINTAGE.
Look at the projekts from the designteam to get inspiration.

The deadline is the 28 th of december at 6.00 pm.

The rules are in the sidebar. Please read them.
Place a direct link via Inlinkz when you are ready with your contribution.
Remember that it must be a direct link to the post with your contribution so we can easily find it.


You can also sent your contribution to our mail: vintageudfordring@gmail.com-------------------------------------------------------


Vi har endnu engang fået en super inspirerende sponsor. Denne gang er det svenske Stämpalkällan, der designer og producerer lækre og detaljerede stempler.

Välkommen till Stämpelkällans värld. I vår värld vill vi att Ni skall finna lusten att skapa och att Stämpelkällan skall vara Er källa till inspiration.

Vi som är ägare till Stämpelkällan heter Anna och Annika. Annika som efter många år med kortmakeri och scrapbooking som hobby, var med och startade upp ett företag som numera kulminerat i Stämpelkällan. Anna dök upp på en kurs hos Annika för 4 år sedan och är sedan fast i detta underbara ”träsk”.

En del av stämplarna i vår kollektion är skapade av bl.a. Chris som dök upp på en ”mara” och hade gjort fantastiska motiv som vi båda kände att ”det här måste även andra få ta del av”.

Sedan har vi ”vår” fantastiska San som kom som en skänk från ovan. Hon har under den tid vi jobbat ihop åstadkommit oerhört mycket fina motiv, som vi också har glädjen att presentera för Er.

Tag et kig på deres meget inspirerende blog
Eller på deres webshop
Eller måske deres hjemmeside

-------------------------------------------------------

 Stämpelkällan har været så søde at sponsor vores dygtige designteam med de lækreste stempler.

Linda

Dette morsomme stemplet fra stämpelkällan måtte jeg jo bare bruke på en vinflaske jeg skal ha med meg på nyttårsaften.I tillegg har jeg brukt litt gammel blonde, revne og svertet kanter med creamy brown. Og pion mønsterark.


Linda S. L
Jeg har laget en liten gave, som skal pakkes inn i selofan (hadde bare ikke det for hånd da bildet ble tatt :D ) 
Har brukt stempeltrykket ifra Stampelkjällarn (malt med distressink) på Pyramidefyrstikkesken og brukt papirer vi ble sponset av ifra Riddersholm :) Ellers brukt osteklut, perler, utstansede snøfnugg, glitterstick, paste, julebånd og utstansere... Lysene er dekorert med juleservietter, blonder, blader og blomster + en perle pin kjøpt på Nille :D  Henrikke: 


 Jeg har pakket inn en vinflaske og dekorert den med en tag. Så har jeg laget et tilhørende kort til for å få en litt mer personlig gave. Alle papirene er fra Riddersholm (nå har pakken kommet til Australia) og det flotte nissestempelet er fra  stämpelkällan.Frida
Jag har dekorerat en påse som ska innehålla godis. Det mönstrade pappret kommer från Pion design. Jag har använt en edgescraper och fluid chalk på kanterna.  Textstämpeln kommer från Inkido. Den fina tulpanen är en motivstämpel  från Stämpelkällan som jag har färglagt med Promarkers.


Heidi
 Jeg har laget en eske som skal fylles med masse god sjokolade. En tag følger også med.
Mønster ark fra Pion Design og alle sider er rufset og svertet.
Stempelene er fra Stämpelkällan og er fargelagt med Promarkers.
Ellers har jeg brukt blonder, sløyfebånd pom pom trim og blomster.
Snøfnugg, en fugl, liten tag og perler er også med.
Nina Macaulay
Jeg har laget et kremmerhus til vertinnegave.
Den inneholder noen gammeldagse gull juletrelys.
Jeg har laget en 'til og fra' lapp med et super-søt stempel fra 'stempelkallan', som jeg har malt med distress inks.
Mere info om prosjektet finner du på bloggen min. 

-----------------------------------------


Gæstedesigner


Mette Bogen
Jeg har akkurat rundet 51 år, gift i 27 år, har to voksne jenter og et barnebarn. Jeg bor i Askim og jobber i 40% stilling i bank.
 
Har vel alltid holdt på med en eller annen form for hobby - strikking, hekling, brodering, søm, porselensmaling, maling på tre, decoupage og papertole.
Oppdaget scrapping så smått i 2006.   Lagde mye 3D/papertole - både kort og bilder - før jeg begynte med kortlaging i 2007 i "scrappeform". Scrapper også en og annen LO inniblant.  Synes det er fint når jeg kan ta med noe fra de "gamle" hobbyene inn i scrappingen.
 
Jeg liker å prøve forskjellige teknikker og lage litt forskjellig. Synes bl.a.det er morsomt å lage esker, poser, bøker med Bind It All osv.  Liker at arbeidene er gjennomførte, og pynter vel så å si alltid alle sidene på et kort. Er derfor ikke blant de raskeste. Liker også å male stempeltrykk. Har brukt mest Distress Ink, men har nå også prøvd meg på Prismacolors og akkurat kjøpt Copics.
 
Ellers er jeg en ihuga shopper og bruker en del tid på rydding og organisering. 
 
Vintage er nok det som står mitt hjerte nærmest, og det jeg har overvekt av i bloggen min. Elsker hobbyen min, og har fått mange gode venner gjennom den. Er aktiv på forum og forsøker å poste jevnlige innlegg på bloggen min som jeg har hatt i drøye 2 år nå. 
 Av andre store interesser er det båt- og sjøliv som opptar meg i sommerhalvåret.
 
Min blogg:  http://www.mettepipsscrappeblogg.blogspot.com/
Mette har været meget kreativ og har valgt at lave denne skønne bordkalender, som skal bruges som en nytårsgave. 
Hun har lavet den fra  scratch :) 


Forside


Basen til kalenderen er lagd av kartong fra baksiden på en skisseblokk. Jeg har kledd basen med gammelt notepapir som er dekket med et tynt strøk hvit Gesso. Den måler 7" x 6", og for at kalenderen skal kunne stå på bordet har jeg lagd en bunn av kartong som også er kledd med gammelt notepapir. Kalenderen er bundet sammen med Bind-It-All.
Alle kalendersidene har en base av Bazzill i fargen Vanilla og er 5,5" x 6 ". Jeg har kledd de ulike månedene med ark fra Poppydesign, Making Memories, Maja Design, 3ndy Papir, Pion Design og Papirdesign. Selve kalenderarkene er fra Papirdesign.  Alle kantene på arkene er rufset godt med det nye verktøyet fra Ingvild Bolme (Prima).
Jeg har brukt forskjellige Vintage klippeark til hovedmotivene. Har kuttet de ut med Spellbinders Nestabilities Labels 20 og pusset alle kanter.
Forsiden har mønsterark fra Pion Design. Jeg har laget en ramme ved hjelp av Spellbinders Nestabilities Labels 20 i Bazzill Vanilla. Rammen er embosset og svertet i kantene med de nye stempelputene fra Ingvild Bolme/Prima. Har brukt litt gasbind bak bildet som er montert med 3D-puter.  
Videre har jeg tatt en blank metallramme som jeg først grunnet med hvit Gesso før jeg hadde på Distress Cracklepaint i fargen Picket Fence. Svertet kantene på rammen med Primaputene.  Inne i rammen har jeg tatt en bit gammelt notepapir som er malt over med hvit Gesso (samme som på basen). På notepapiret har jeg montert teksten "anno 2012" med 3D-puter. Bokstavene og tallene er klippet ut fra et Pion Designark.  Festet et par halvperler fra Kort & Godt på rammen.
Oppå rammen hviler en liten engel som jeg ikke er helt sikker på hvor er fra.
Jeg har farget et eggeskallsfarget seambindingbånd med Distress Stain i fargen Weathered Wood. Båndet er festet over pyntepanelet og jeg har lagd en sløyfe som er delvis skjult av blomsterpynten.  Blomstene kommer fra Kaiserscraft, Wild Orchid Craft og Kort & Godt. Den ene lyse rosen er farget i kantene med Distress Stain i fargen Weathered Wood. Jeg har også pyntet rosen med en perlestreng fra Kort & Godt. En fjær fra Panduro er stukket innunder blomsterpynten. Har også pyntet med et ur fra Making Memories,  et par knapper med hampesnor og et siselert "kobber"-hjerte.
Jeg har brukt stempler med visdomsord fra Tim Holtz på hver måned unntagen mai hvor det sto en fin tekst på mønsterarket fra Maja Design. Hver og en kalenderside er veldig enkelt pyntet for at sidene ikke skal bygge så mye ut slik at kalenderen vil sprike.
Bilder av alle sidene ligger her:  http://mettepipsscrappeblogg.blogspot.com/

__________________________________________


Nu glæder vi os til at se hvad du finder på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din tilbakemelding!